ceturtdiena, 2014. gada 20. novembris

Krāsnī cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Esmu lielumliels fans Vidusjūras tipa ēdieniem. Olīveļļa, garšaugu pārbagātība, dārzeņi...krāsas, smarža, garša!!! Uhh, šīs virtuves receptes iedvesmos ikvienu apdomāt atmest kaitīgo garšvielu lietošanu un pievērsties garšaugu iepazīšanai, un to pielietošanu ēdiena fantastiskas garšas iegūšanai.Šī ir veģetāra recepte, no kuras sātīgi spēs paēst arī kārtīgs gaļēdājs.


Gatavošanas ilgums: 1h - 1h 10min


Nepieciešams:

  • 600 g nomizotu kartupeļu;
  • 2 dzeltenas paprikas;
  • 1 sarkana paprika;
  • 16- 20 ķirštomātiņu;
  • 3-4 mazi cukini;
  • 4 ķiploku daiviņas;
  • 250g Fetas siera;
  • 10 ĒK olīveļļas;
  • 200g melno olīvu olīveļļā bez kauliņa;
  • 8 svaigi timiāna zariņi;
  • 2 svaigi oregano (raudenes) zariņi;
  • 2 svaigi rozmarīna zariņi;
  • sāls, pipari pēc patikas;
  • buntīte svaigu lociņu.
Pagatavošana:

Sālsūdenī vāra kartupeļus kādas 20min. Dārzeņus nomazgā, nosusina un sagriež ripās vai palielākās daiviņās (pēc vēlmēm). Ķiplokus notīra un sagriež 4 daļās. Fetas sieru sagriež kubiciņos.
Uzkarsē krāsni 200 grados (ventilācijas režīmā 180 grādus).
Kartupeļus nokāš un sagriež ripiņās/ daiviņās.
Cepamtraukā/ cepampannā liek sagrieztos dārzeņus- kartupeļus, cukini, papriku. Klāt liek ķiplokus, fetas sieru, rozmarīna, oregano un timiāna zariņus. Pieber sāli, piparus. Aplej visu ar 6 ĒK olīveļļas un samaisa. Liek krāsnī 20min.
Izņem trauku no krāsns, liek klāt uz pusēm sagrieztos ķirštomātiņus, olīves, 4 ĒK olīveļļas. Visu samaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl 15min.

Pieaugušajiem pilda glāzēs iecienītāko vīnu, liek uz šķīvja gardo ēdienu un lēnā garā bauda! Lai labi garšo! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru